[VIDEO]“3 Bulan Sy Simpan..”- Kenyataan Johan Arif Simpan Rambut Demi Watak Dalam Mat Kilau Dipertik4i

Menerusi satu klip yang dikongsikan oleh netizen mengenai temu bual bersama Johan Arif meng3jutkan orang ramai apabila kenyataan beliau dengan menyatakan bahawa beliau perlu mengambil masa selama 3 bulan untuk menjadikan rambut beliau panjag untuk watak yang diterima oleh beliau iaitu watak Yassin. Johan yang pernah melakonkan watak dalam filem Juv4na itu mmebuatkan ramai tertanya tanya akan penjagaan rambut beliau yang boleh menyebabkkan rambut beliau cepat panjang. Mengikut sumber, tidak hairan dulu beliau mengambil watak b0tak dalam filem Juv4na kerana beliau memiliki rambut yang cepat panjang.

Perasaan yang tidak dapat digamabarkan apabila beliau ditawarkan untuk berlakon dalam filem arahan Syamsul Yusoff iaitu Mat Kilau sehinggakan beliau sanggup menyimpan rambut selama 3 bulan dan akhirnya rambut beliau begitu panjang dan dapat berlakon dengan cukup mantap kerana tanpa bantuan r4mbut p4Isu. Namun kenyataan beliau membuatkan ramai terkejut kerana tidak menyangka akan kepanjangan rambut beliau itu hanya mengambil masa selama 3 bulan sahaja dan dalam pada itu, para peminat meminta beliau untuk berkongsikan tips utnuk menghasilkan rambut sebegitu dalam waktu yang terdekat kerana kebiasaannya rambut seseorang akan panjang jika menyimpan dalam masa selam 7 hingga setahun untuk mendapat rambut seperti itu.

Rakaman penuh boleh ditonton di :

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)

Pelbagai komen diberikan seperti :

@Haiqal Semak:Sies aa 3 bulan je

@ᴴᵞ|KhaLead❀ :dia pakai product ape 3 bulan pnjg smpai mcm tu

@angah_Judin:pehh 3 bulan jee, patut dulu pegang watak botak senang je tumbuh rambut

@Mccbrandon:Mungkin time dia start simpan rambut tu rambut dia dah mmg sedia panjang.

@slppppp:b0tak menjadi pahl4wan

@P A M Y:aku yang simpan 7 bulan pun tak sampai camtu

@lanyeag:mungkin masa tu rambut dia memang panjang sikit tu la 3 bulan je rambut da panjang

@Misalmah Salmah:x sbar nk tunggu johan ber4ksi

@ijang:3 bulan blh dpt panjang tu,pergh aku 9 bulan baru dpt panjang tu

@100kPLz:laa rambut ori pula..ingatkan mcm sinetron..pakai rambut p4lsu

@user420:dia ni power acting tp tkde followers tu yg station tv tknk panggil

@Haha:Agaknya berapa bulan dia simpan rambut sampai b0tak

@zzzz:srsla 3 bulan ? aku kalau nak mcmtu srs 1 tahun baru ngam

Dalam lak0nan tersebut, beliau menyatakan lagi beliau mula berjin4k dalam ilmu persil4tan dengan baik dan ini membuatkan filem Mat Kilau juga banyak memberi ilmu baharu kepada para artis untuk memartabatkan ilmu trad1si silat dalam diri seperti para pahl4wan terdahulu. Apa apa pun para peminat mendoakan yang terbaik buat Johan Arif supaya dapat terus berkarya dalam industri seni dan dapat membanggakan negara.

Jangan lupa komen yang baik baik

Sumber dari Tiktok dan Instagram

sumber via sinetronmalaya

 

Facebook Comments

Be the first to comment on "[VIDEO]“3 Bulan Sy Simpan..”- Kenyataan Johan Arif Simpan Rambut Demi Watak Dalam Mat Kilau Dipertik4i"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*