Pemuda cem4s uIar melekat di bnt0t ketika bu’ang air bsar!

MAL4NG tidak berb4u.
Begitulah kisah pemuda ini yang digig1t seek0r ular sawa batik ketika sedang membuang air besar di kediamannya di Selayang, Selangor pada 28 Mac lalu.

Kisah melibatkan Sabri Tazali, 28, ini tular selepas dia berkongsi pengalaman menerusi laman Twitter pada Ahad tengah hari.

Bercakap kepada mStar, dia yang senang disapa Sabri sempat memperincikan semula kej4dian itu yang dianggap sebagai detik mal4ng dalam hidupnya.

“Saya sak1t perut, ketika itu saya sedang buang air besar dalam tandas. Saya ni jenis main telefon, dekat 15 minit main game. Masa tu saya tengah duduk, tiba-tiba ada seek0r ular terk4m di bahagian pung’gung.

“Saya ingatkan biawa4k, sebab belakang rumah selalu ada biaw4k. Bila saya bangun, ul4r masih melekat di pung”gung. Saya terus t4rik ul4r itu dan camp4k ke dinding. Tiba-tiba saya jadi pan1k nak buka pintu, saya tum’buk pintu sampai pec4h.

“Tapi sejujurnya tak rasa sak1t. Saya cuma nak tahu ul4r jenis apa je. Bila dah Google baru saya tahu yang ia ul4r jenis tak bah4ya. Cuma tak’ut ia memb3lit. Nasib baik saya yang kena, ris4u kalau kej4dian tu berlaku pada mak atau anak-anak saudara saya,” imbasnya.

Ul’ar tersebut ditan’gkap oleh Bomba selepas ditemui di dalam tadas di kediaman Sabri.
Menurut Sabri, dia turut menghubungi Bomba untuk men4ngkap ul4r tersebut sebelum bergegas ke Hospital Selayang untuk menerima raw4tan.

Tr4uma dengan kej4dian itu, Sabri berkata dia terpaksa menggunakan tandas masjid berdekatan selama dua minggu kerana masih terkejut dengan apa yang berlaku.

“Selepas kej4dian itu, saya terus cuci dan pakai kain pelikat ke hospital dengan isteri. Mujurlah hospital pun dekat dengan rumah. Mujur juga ul4r itu bukan jenis berb2sa, tapi doktor tetap bagi suntik4n kanc1ng gig1 kepada saya.

Ayah saya kata dah 40 tahun lebih duduk di kawasan perumahan teres tu, kali pertama berlaku kej4dian macam ni.
SABRI

“Selepas dua minggu, saya periksa kawasan luk4, masih ada separuh g1gi ul4r, ia terpat4h mungkin sebab saya sent4p ul4r dengan kuat. Sejujurnya memang tr4uma dengan kej4dian itu.
“Dua minggu saya buang air besar di masjid belakang rumah. Lepas tu terpaksa tukar pintu tand4s. Mngkuk tndas lama yang berwarna maroon juga sudah ditukar kepada yang putih.

“Ayah saya kata dah 40 tahun lebih duduk di kawasan perumahan teres tu, kali pertama berlaku kej4dian macam ni, Sekarang memang saya ekstra hati-hati,” ujarnya lagi.
Sehingga kini, perkongsian Sabri di Twitter menerima 1,000 ulang kic4u (retweet).
Sabri ditemani isteri ketika menerima raw4tan di Hospital Selayang.

Malah, ia turut dihuj4ni pelbagai k0men netiizen yang rata-ratanya g3run dan bersimp4ti dengan kej4dian yang berlaku.
“Allahuakbar tak dapat bayangkan kalau kena kat yang f0bia ul4r macam aku ni. Baca je dah ser4m.

“Sebab tu kalau kat public t0ilet atau even kat rumah sendiri, sebelum nak ‘mem3rut’ tu better flush dulu lepas tu sekejap-sekejap ‘usha’ lub4ng t0ilet.

“Biad4bnya ul4r ni, dah la masuk jamb4n orang dia pula yang g1git,” tulis beberapa netiizen.

kredit:mstar

sumber via mstar

Facebook Comments

Be the first to comment on "Pemuda cem4s uIar melekat di bnt0t ketika bu’ang air bsar!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*