“Kalini Tik4m Belakang Lak..”- Ris4u Bisnes Jatuh Dan ‘Bu’suk’ Nama, Puteri Sari Dedah Isu Duit PaIsu Di Tiktok

Menerusi satu ker4tan klip yang berkongsikan pendedahan Puteri Sari yang merupakan ‘influencer’ di aplikasi Tiktok yang membuatkan ramai berem0si kerana tind4kan usahawan yang berfikiran cetek dalam membuat pemasaran yang murahan di laman sosial untuk menagih jualan tertinggi. Isu berkenaan kes duit p4lsu tersebut yang membuatkan para usahawan dan jutawan terkenal turut memberi komen pedas agar hal tersebut tidak terulang kerana cara mereka menampakkan sangat murah dan tidak bermoral sama sekali. Perkara tersebut didedahkan oleh Puteri Sari kerana pengasas kecantikan, Siti Jamumall tidak ingin menyelesaikan perkara ini dengan baik sehinggakan nama dan bisnes Puteri Sari jatuh merud’um kerana perbu4tan tersebut.

Ker4tan klip tersebut mengisahkan keber4nian Puteri Sari mendedahkan isu tersebut kerana perniagaan dan nama baik keluarga beliau tercem4r gara gara membantu pengasas kecantikan tersebut melakukan ‘marketing murahan’ di sosial media untuk membuatkan produk pengasas tersebut terkenal di Malaysia. Namun cara mereka tidk semudah itu kerana ramai tidak terpedaya malah menghent4m mereka kerana tidak profesional dalam melakukan hal tersebut sehinggakan mendatangkan fitn4h. Bukti yang ditunjukkan oleh Puteri Sari itu sudah jelas bahawa mereka cuma bersandiwara dan bersketsa pada ketika itu dan hal ini meng3jutkan ramai pihak dan menjadi perhatian ramai pihak.

Rakaman penuh boleh ditonton di :

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)

Pelbagai komen diberikan seperti:

@Danial&Ali:manusia berbangga menjadi pencetus fitn4h.

@Syafinaz Zainal:pasni cnfrm org dah takcaya depa dua ni even betui² kena rompak ke apa

@Adam:dah agak dah sebab x pegi rep0rt polis…

@Sisyan.Official:Dulu org tkut dgn fitn4h..sekarang kerana job & duit sanggup jadikan issue utk memfitn4h..nauzubillah..tkut makan diri sendiri nnti..

@REEZ:dalam video duit tu pon dh tahu yg ni sune drama sbb camera stay..

@ira:mmg dah agak dah
sbab yg k3s bby tetukar je trus report polis yg kes ni takde sorang pn report

@Nadia Nissa:Banyak sangat dah guys marketing cara macam nie. Bukan setakat puteri sari nie jaa. Org femes nie banyak bisnes bisnes guna sbb marketing sahaja

@en:video baling duit dahvtau marketing.. kameraman masuk dgn sari, sari balik kamere tertinggal kat dlm.. haha

@Diya Leya:aku dh agak dahhh…hahaha sbb ak duk perhati je abg yg tlg ambk duit tuu..dia dh stdby awl2 dh nk pass duit kat siti.

Siti Jamumall yang pernah menjadi bualan ramai suatu ketika dulu dengan perist1wa anak beliau tertukar gara gara kesilap4n hospital itu kini membuat isu berkenaan duit p4lsu ini kelihatan begitu s3rius apabila beliau tidak ingin menyelesaikan perkara ini secara baik dengan Puteri Sari. Mereka berdua merancang bahawa hal ini perlu dilakukan hanya selama 3 hari namun perancangan itu dikatakan hanya pen1puan pengasas tersebut setelah nama beliau berjaya dinaikkan di laman sosial. Para netiizen menyatakan hal ini dikategorikan seperti tik4m belakang kerana Puteri Sar mampu mendedahkan perkara tersebut tanpa meminta izin dengan pengasas tersebut kerana nama dan perusahaan beliau sudah jatuh mervdum gara gara isu tersebut. Apa apa pun kita hanya mampu berdoa yang terbaik untuk mereka supaya isu ini dapat diselesaikan dengan baik dan aman tanpa sebarang pertelingk4han.

Jangan lupa komen yang baik baik

Sumber dari Tiktok dan Instagram

kredit sinetronmalaya

Facebook Comments

Be the first to comment on "“Kalini Tik4m Belakang Lak..”- Ris4u Bisnes Jatuh Dan ‘Bu’suk’ Nama, Puteri Sari Dedah Isu Duit PaIsu Di Tiktok"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*