Zul Ariffin Mohon Maaf K0ngsi Mengenai Keagama4n Di Media Sosial,Tiada Ni4t M3nunjuk

Umum mengetahui pelakon kacak, Zul Ariffin kini dilihat sering melibatkan diri menyertai program kebajikan bersama pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew.

Mohon Maaf Lakukan Posting Keagamaan Di IG & Twitter

Walaubagaimanapun, menerusi laman Twitter, pelakon ini t4mpil memohon maaf kerana melakukan posting berkaitan keaga4man di media sosial dan akui tiada niat untuk m3nunjuk serta m3raih perhatian ramai.

“Minta maaf kalau saya post kat IG atau Twitter pasal agama, langsung takde ni4t nak m3nunjuk, raih puji4n, nak perhatian, cuma nak share experience je,

walaupun cedok nasi, kalau Allah SWT tak izinkan, tak sampai saya kat tempat tu. Cedok nasi pun boleh senyum 1 hari tau.”-tweet Zul

Mencuba Sebaik Mungkin Untuk M3nimba Ilmu

Zul menambah, beliau hanya cuba untuk menjadi sebaik mungkin dalam menimba ilmu dan pengalaman dan bukanlah kerana ingin berubah menjadi seperti seseorang.

“Korang jangan lak ingat saya ni tiber nak jadi itu ini lak ek, saya cuma ‘trying’ sebaik mungkin nak menimba ilmu, pengalaman..Kerisau4n dan sokongan korang saya hargai, sweet korang ni.”- tambah Zul

Disokong Oleh Netizen

Tinjauan Murai di bawah ruangan komen tweet pelakon ini, rata-rata berpendapat Zul tidak perlu meminta maaf dan lebih menyukai beliau bercerita soal agama.

“Takde ape nak dimaafkan boss. Saya lagi suka boss bercerita soal agama, tak terlintas pun di fikiran boss menunjuk. Kalau boleh saya nak sangat boss share lagi soal agama. Harap sangat boss tau, kami tetap akan sokong apapun boss buat lebih-lebih lagi kongsi soal agama.”

“Kita lagi suka tengok. Sebab tak ramai artis yang sanggup turun tempat macamtu buat amal macamtu mungkinada tapi tak nampak la kan. Lagi-lagi pegi dengan ustaz ebit lew lagi kita suka tengok.”

“Alhamdulillah..good experience..good sharing..cedok nasi pun nampak sangat boss happy tau. Kami yang tengok ni bertambah-tambah happy. It’s inspiring and motivated.”- ujar mereka

Suka dengan perubahan Zul Ariffin sekarang. Sama-samalah kita sentiasa menyokong perubahan positif beliau ya!

Sumber:murai.my

Facebook Comments

Be the first to comment on "Zul Ariffin Mohon Maaf K0ngsi Mengenai Keagama4n Di Media Sosial,Tiada Ni4t M3nunjuk"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*