“Dulu balik h0sp bertiga, harini…” Ayash Affan akhirnya dibenarkan pulang ke rumah,ramai yang seb4k baca kapsyen Shuib

Selepas lebih dari sebulan berada di h0spital, akhirnya Shuib Sepahtu, akan membawa pulang anak bongsunya bersama Allhyarh4m Siti Sarah Raissuddin, Ayash Affan pada hari ini.

Hal ini dimaklumkan sediri Shuib di Instagram miliknya dengan meluahk4n rasa syukur yang tdak terhingga keatas kurniaan yang Maha besar ini.

Dalam pada itu, pelawak dan juga usahawan berkenaan juga mengakui kepulangan anak bongsunya itu nanti di rumah akan menjadi hadiah yang sangat bernilai dari allahy4rham isterinya bersempena dengan hari lahir arw4h pada esok hari iaitu 15 September.

Menerusi entri terbaru dalam halaman Instagram Sitisarahraissuddin, entri terbaru yang dikongsi oleh IG tersebut dengan kapsyen yang menyentuh perasaan masyarakat.

Kapysen penuh:

“Alhamdulillah. Keterujaan abang dan kakak melihat adik mereka. Semenjak dari h0spital, Uwais, Talita & m4t1n hari2 tanya pasal Ayash. Mereka nampak happy sangat bila dapat tengok Ayash depan mata. Sebelum sampai, tiga beradik ni duduk depan pintu rumah tggu daddy bwk balik Ayash. Terima kasih kepada smua yg mendoakan Ayash, terima kasih kepada smua yg mendoakan daddy, Uwais, Talita & m4t1n serta terima kasih kepada semua yang rindukan arw4h Sarah. Sepatutnya esok hari lahir arw4h yang ke-37 tapi aturan Allah tak siapa yang tahu. Kini, hanya Ayash yang hadir di rumah ini sebagai pengganti arw4h. Terus doakan kesejahteraan arw4h di sana, Al-Fatihah..”

Kita sebagai manusia, hanya mampu merancang. Oleh itu, sentiasa muhasabah diri dan buat baik sentiasa. Dalam mem3rangi wab4k yang melanda negara, min harapkan semua dapat jaga S0P yang ditetapkan.

Video

Shuib sendiri ada men1ngg4lkan komen dalam IG isteri tercinta nya dengan menulis ‘Ibu’.

“Semoga kuat b4by ayash in sha Allah.. ramai mendoakan kamu nak..”

Terdahulu, Suami kepada Allhyarh4m Siti Sarah Raissuddin, Shuib, 37, berkongsi khabar gembira buatnya hari ini apabila dapat meluangkan masa selama tiga jam di h0spital melawat anak bongsu, Ayash Affan, berusia sebulan yang dilahirkan pada 6 Ogos lalu.

Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad difahamkan berpeluang berjumpa bayinya itu buat pertama kali di H0spital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM) selepas 37 hari dilahirkan dan masih dir4wat di sana.

Menerusi hantaran dikongsi di Instagram, Shuib berkata anak keempatnya itu berada dalam keadaan sihat dan comel dengan berat badan kini mencecah 2.6 kilogram kerana kuat m3nyusu.

“Subhanallah, Alhamdulillah, Allhuakbar. Nikmat yang cukup indah bila dapat luangkan masa tiga jam dengan Ayash Affan. Syukur Ayash sihat, berat dah 2.6 kilogram, m3nyusu kuat dan comel sangat-sangat.

“Muka macam daddy la ibu. Memang istimewa sangat hadiah dari ibu. Allhuakbar. I (Saya) harap you (awak) ada di sini sayang,” tulisnya di Instagram Stories.

Semalam, Shuib menerusi hantaran di Instagram Stories juga melahirkan perasaan teruja apabila diberi kebenaran mel4wat anaknya buat kali pertama yang lahir secara pra-matang itu.

“Alhamdulillah, dihari kelahir4n, Allah hadiahkan berita gembira. Esok (hari ini) dah boleh ke hospital tengok Ayash Affan. Esok akan jadi hari pertama melihat dan m3nyentuh Ayash Affan,” tulisnya.

Dia turut mengenang kembali pesanan allahy4rham Siti Sarah yang memintanya agar menjaga anak mereka sebaik mungkin.

.“InsyaAllah, alhamdulillah hari ini jumpa Ayash Affan. Masih ingat lagi ibu selalu cakap benda yang sama berulang kali.

“B4by yang keempat ini you (awak) jaga dia tau, you jaga tau, you jaga okey.

“InsyaAllah sayang, i (saya) akan jaga dia macamana i jaga you sampailah dia jadi anak yang soleh. Anak yang akan menjadi kebanggan you dunia dan akhirat.

“Anak yang selalu dekat dengan Allah. Cuma i mohon you doakan perjalanan i, perjalanan i masih j4uh. Doakan i selalu kuat. I Love You Sayang,” tulisnya.

Kredit: OM/utube durianmerah

Facebook Comments

Be the first to comment on "“Dulu balik h0sp bertiga, harini…” Ayash Affan akhirnya dibenarkan pulang ke rumah,ramai yang seb4k baca kapsyen Shuib"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*