Macam Tak Percaya, Akhirnya Terb0ngkar Siapa Sebenar Pakcik Tua Yg Mampu ‘Tembus’ Pagar Rumah Ini

Dari rakaman cctv, seawal jam 5.20 pagi, ada proton iswara warna merah plate no PDA 2005 berl3gar2 kawasan perumahan kejiranan saya. Kemudian, ada seorang lelaki tua bert0ngkat masuk kawasan rumah jiran depan. Betul2 depan rumah kami.

Jiran depan rumah ini Indian, dan diorang ada bela anj1ng banyak dan seekor anj1ng hitam yg besar untuk jaga rumah, org tua ni boleh buka sangk4r dan main dgn anj1ng hitam besar tu. Anjing-anjing tu semua tak meny4lak pun.

Biasa anj1ng kalau bau orang tak dikenali, akan menyal4k. Jiran ni tersedar sebab dia memang bangun awal masak. Isteri jiran terk3jut ada lelaki terc3gat dic3lah2 pandangan cermin dapur.
Bila lelaki tua tu sedar ada org nampak dia, dia tak l4ri pun.

Dia siap t3nung.Kawasan perumahan ni semua rumah mmg autogate.Tapi wallahu’alam macam mana dia boleh dapat masuk tanpa k0pak atau pec4hkan gate.

Waktu jiran dan suami dan anak2 dia t3gur dan tanya orang tua bertongkat tu waktu dia nak berjalan keluar, dia tak bercakap sangat. Macam orang buat2 b0doh, dan uncle tu macam tak sedar bila lelaki ni, keluar semula dari autogate.. dia cuba kej4r. tak dapat.

Nak kata dia l0mpat/p4njat pagar, tak berapa logik sebab pagar sgt tinggi dan dia berkain. Dan bila hari cerah, tak ada langsung kesan orang panjat pagar walau pagar di cat putih.

May be an image of 1 person and standing

Dari video cctv, kereta Iswara tu reverse laju tanpa lampu waktu jiran cuba k3jar. Kemudian kereta tu les4p tak tau kemana.Dan beberapa hari kebelak4ngan ni, memang rumah² kawasan kami ni tiba2 black0ut dalam 1-2 minit dan alarm saling bunyi² jam 4-5 pagi.

Saya ada beberapa kali terdengar bunyi macam org kuis2 batu kerikil tepi rumah.Mohon doakan Allah lindungi kami sekeluarga dan kejiranan ini.

Dah lodge police report, regarding officer tu katanya org gil4, pihak p0lis tak nampak m0tif lain lagi.

Tapi mana ada org gil4 masuk rumah org pukul 5pagi tanpa kesan p3cah masuk. Dan macam mana dia boleh masuk autogate, autogate ni tak ada pintu kecil buang sampah tu, takde. Misteri nusantara.

Isk.. nak pind4h rumah baru, takleh pind5h lagi, renovate tak g3rak sebab pkp. S3ram jugak tengok muka “dia”.

P0lis Tampil Beritahu Siapa Pakcik Bertongkat

P0lis mengesahk4n lelaki yang masuk ke perkarangan sebuah rumah di Taman Cengal, di sini, seperti yang tular di laman sosial sejak semalam didapati kur4ng w4ras.

Ketua P0lis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Adzli Abu Shah berkata, lelaki itu tidak tahu apa yang dibuat di situ malah turut berb0gel di hadapan pasukan p0lis.

Beliau berkata, isteri lelaki itu turut bersama ketika kej4dian.

“Lelaki itu juga mengalami m4salah buah pinggang dan ada tiub di perutnya. Bagaimanapun tiada t1ndakan diambil berhubung kejad1an itu,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Dalam kej4dian yang tular sejak semalam, seorang penduduk taman perumahan memaklumkan jirannya hampir dipbkau selepas menyed4ri lelaki tua bertongkat masuk ke kawasan kediamannya.

Apa yang menjadi m1steri ialah pagar rumah itu dikunci aut0matik dan t1mbul persoalan bagaimana lelaki terb.abit boleh masuk ke perkarangan kediaman tanpa ada kesan k0pak pada pagar.

Justeru penduduk meluahkan keb1mbangan dan memaklumkan kej4dian kepada p0lis.

Sumber:TTK

 

Facebook Comments

Be the first to comment on "Macam Tak Percaya, Akhirnya Terb0ngkar Siapa Sebenar Pakcik Tua Yg Mampu ‘Tembus’ Pagar Rumah Ini"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*