‘Saya Boleh Jaw4b Tuduh4n Itu Semua Sek3lip Mata’- Akhirny4 Ebit Lew Buka Mulut Selepas Buat Lap0ran P0lis

Pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew sebentar tadi memaklum bahawa dia akan menj4wab kepada semua fitn4h yang mel4mpau dan langsung tak beras4s terhadapnya melalui siaran langsung pada jam 12 tengah hari ini.

Sementara itu, menerusi tembualnya bersama Astro Awani, Ebit telahpun membuat lap0ran p0lis terhadap tuduh4n dan fitn4h tersebut. Mengul4s tentang lap0ran p0lis yang dibuat, Ebit berkata tindak4nnya ini demi isteri dan anak-anak.

“Semenjak saya di Mesir lagi, macam-macam tek4nan yang datang. Kalau orang bercakap sesuatu kepada saya dan saya balas, mungkin akan menjadi-jadi. Saya memang memilih untuk mendi4mkan diri dan tidak mahu bercakap apa-apa.”

“Tapi sejak akh1r-akh1r ini, macam-macam dah berlaku. Daripada sesi siarang langsung Caprice temp0h hari, kemudian hari ini, pendedah4n Nadir Al-Nuri, terus vir4l tentang diri saya.”- katanya kepada media di perkarangan IPD Dang Wangi petang tadi.

Ebit menambah, dia tidak m3lenting jika orang bercakap bvruk mengenaik dirinya kerana sudah biasa dari usia muda. Namun hatinya mula ters3ntuh setelah melihat anak dan isterinya men4ngis memikirkan tentang tuduh4n-tudu4n ini.

“Sebenarnya kalau mengenai saya, saya ok jer, saya dah biaslah dah sejak kecil memang macam ini. Tapi bila anak saya men4ngis, 4rwah ayah saya men4ngis, isteri saya men4ngis, isteri kepada team saya men4ngis. Kami cuma manusia biasa. P3nat, l3tih dan berat uji4n. Ratusan ribu orang melihat fitn4h tentang saya. Hari ini masih belum habis. Pagi ni anak saya p3luk saya men4ngis. Cukuplah.”Saya boleh jawab itu semua sek3lip mata

Menurut Ebit, dia boleh menjawab segala tuduh4n ini dengan sek3lip mata kerana dia tahu semuanya tidak betul.

“Kalau boleh saya tak mahu balas, atau keluarkan satu kenyataan pun daripada apa orang kata pada saya. Tapi hari ini saya ke balai p0lis untuk membuat lap0ran kerana hal ini telah meng4nggu perasaan keluarga dan tim saya sekali. Jadi saya buat adu4n ini untuk menafik4n dakw4anini  tidak benar. Ia benar-benar fitn4h semata-mata. Saya boleh jawab itu semua sek3lip mata.”

“Selebihnya, segala tuduh4n terhadap saya, saya akan serahk4n kepada pegu4m untuk uruskan. Insyallah dalam masa terdekat ini saya maklumkan hal-hal yang lain.”- ujarnya.

Sumber:murai.my

Facebook Comments

Be the first to comment on "‘Saya Boleh Jaw4b Tuduh4n Itu Semua Sek3lip Mata’- Akhirny4 Ebit Lew Buka Mulut Selepas Buat Lap0ran P0lis"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*