Dikatakan membvrukkan ahli keluarga sendiri. Chef Wan tampil mohon maaf dan dedah perkara sebenar yang terjadi

Datuk Redzuwan yang merupakan cef selebriti terkenal atau lebih dikenali dengan panggilan Chef Wan telah meminta maaf sekiranya beliau dianggap seperti mahu mengaIbkan ahli keluarga sendiri selepas memb0ngkarkan pelbagai isu berkaitan pernik4han anaknya iaitu Serina. Jelas Chef Wan, dia bertindak sedemikian selepas Serina sendiri umumkan pernikahnnya tanpa pengetahuannya dan ia sebagai penjelasan kepada semua sebagai bapa kepada Serina.

“Ucapan terima kasih tidak terhingga to all my fans for all their encouraging words asking me to be strong.“My apology juga to those who think saya aibkan anak sendiri.“For me as her nikah was already announced on the IG naturally I had to explain the truth,” ujarnya. Difahamkan Chef Wan membuat permohonan maaf itu di akaun Instagram miliknya.Tambahnya apa proses pernikahan sekalipun, Chef Wan agak kec3wa apabila mendkwa Serina dan suaminya pegawai polis, Meor Mohammad Aidid cuba berboh0ng atau menyembunyikan sesuatu.“Nikah sempadan tak berdaftar ke nikah di Siam ke the honest truth is already done probaby months ago while he is still married to the first wife.

“Depan saya dua-dua boh0ng saya hidup-hidup berlak0n minta restu konon. Dah Nikah tu mengaku aja lah kan.“Tuduh orang fitn4h nak r0sak keluarga dan sebagainya to cover their asses for what? B4ngkai gajah tu lama-lama pun bau bvsuk.“As a celebrity my life is like an open book these days. Buat perkara itu semua hanya m4lu kan saya,” jelasnya lagi.Tegas Chef Wan lagi, urusan pernikahan itu sepatutnya tidak membelakangkan ibu bapa.“Jangan membelakangkan emak bapak dengan urusan nik4h dan kahwin ini.

Nasihatnya lagi, Banyak betul cerita yang kita dengar di akhirnya hidup mereka tak selamat.“Be respectful of Ibu dan bapa kita,” Terdahulu, Chef Wan meluahkan rasa kecewa apabila hanya mendapat tahu mengenai pengumuman pernikahan anaknya, Serina daripada kakaknya. Beliau turut mendedahkan pasangan itu bernikah di Thailand. Ini kerana susulan selepas Serina mengumumkan sudah melangsungkan pernikahan dengan Aidid. Serina turut menafikan mereka bernikah di Thailand, sebaliknya ia dijalankan di Perlis.

Serina turut menafikan Aidid berstatus suami orang sebaliknya adalah seorang duda.Sebelum ini, Serina pernah mendirikan rumah tangga dengan Salahudin Ghafar pada 1 Januari 2010.Bagaimanapun, mereka berpisah tal4k satu di Mahkamah Rendah Daerah Petaling pada 1 Ogos 2017 selepas tujuh tahun mendirikan rumah tangga.Mereka dikurniakan dua cahaya mata, Tristan Tareef, 11, dan Isabella Saffiya, 10.

Ada Pihak Cuba H4sut Chef Wan. Tak Boleh Berdiam Akhirnya Chef Wan Dedahkan Perbualan Terakhir Dengan Anaknya Buat Warganet Terk3du.

Chef Wan meng4kui beliau menangis selepas dibanjiri pelbagai t0hmahan berhubung kisah pernikahan anaknya pelakon, Serina Redzuawan, semalam. Chef Wan atau nama sebenarnya Redzuawan Ismail, 63, berkata, dia terkil4n apabila diketepikan dalam urusan pernikahan anaknya itu dan menyifatkan Serina hanya mementingkan diri.

“Saya tidak pernah membantah hasrat Serina nak berkahwin, sebaliknya mahu dia benar-benar menyias4t calon suaminya terlebih dulu,” katanya dalam satu hantaran di Instagram. Chef Wan berkata, dia juga kecewa dengan sikap segelintir orang yang tidak tahu hujung pangkal menyrngnya secara terbuka kononnya dia tidak membenarkan Serina berkahwin.

“Sejak mula saya tidak pernah membntah pun. Saya siap bergurau lagi dan suruh dia bersabar untuk beberapa bulan lagi. Kenalah siasat dulu sebelum nikahkan mereka. Akhirnya ada orang beritahu saya mereka sudah nikah di Siam (Thailand).

“Penat mak bapa bela dari dua tapak jari, apabila besar ini balasannya. Semalam saya menangis dengan rasa pedIh melihat komen daripada orang ramai. Ia sangat melukakan hati saya,” katanya. Chef Wan menegaskan dia mempunyai hak untuk bersuara dan menjelaskan kebenaran mengenai perkara itu. Dia tidak mahu perkara itu terus tersebar dan bertukar ftnah.

“Berhenti sal4hkan saya kononnya aibkan anak nikah di Thailand. Anda tak terfikir saya ada hak untuk jujur menjelaskan dan menyampaikan kebenaran? Tak cerita macam-macam ftnah nanti keluar dan orang akan mengump4t dan mengata macam-macam.

“Inilah kisah anak-anak kita yang degil, kepala macam batu! Ia terjadi kepada ramai keluarga di luar sana pun sebelum ini. Bukan saya seorang saja. Apabila buat kesal4han begitu, belajar supaya keluarga lain ambil teladan daripada sifat pendek akal dan pentingkan diri sendiri itu.

Ini pengaj4ran buat semua terutama anak-anak muda. Jangan jadikan perbu4tan mereka yang tak betul itu betul,” katanya. Semalam, Chef Wan meluahkan rasa kec3wa apabila hanya mendapat tahu mengenai pengumuman pernikahan anaknya, Serina daripada kakaknya. Beliau turut mendedahkan pasangan itu bernikah di Thailand.

Ia susulan selepas Serina mengumumkan sudah melangsungkan pernik4han dengan jejaka pilihannya yang juga seorang anggota polis dikenali sebagai Aidid, semalam. Menurutnya, majlis pernikahannya itu dibuat secara tertutup.

Serina terangkan situasi sebenar

Melalui satu lagi perkongsian daripada Serina, katanya dia tidak bernikah di Siam seperti diperkatakan ramai. Mereka bernikah di dalam negara secara tertutup.

Assalamualaikum, tujuan post Serina hari ni nak jelaskan kek3liruan dan nak minta warganet jangan mudah nak hkm orang lain dengan menambah fitnh kepada Serina & Suami. Lepas papa tulis dia tak tau kami nikah, dan dia kata kami kawin di siam itu adalah “TIDAK BENAR” KAMI BERNIKAH DI SEBUAH NEGERI DALAM MALAYSIA.

Hingga ditokok tambah. Sedangkan sudah cerita pun masih ada menu.duh konon saya tak bagi restu,” katanya. Chef Wan berkata, perkara ini sepatutnya menjadi teladan buat masyarakat yang berdepan isu kekeluargaan. Menurutnya, perkara yang salah tetap salah.

*Jadi berhentilah buat tudhan serta fitnh , besar dsa nya nak menjawab di akhrat kelak. Sebab itu kalau kita tak tau jangan kita memandai nak komen dan hentm org lain. Secara jujur papa dah tau kami nikah i dah maklum kan pada papa, suami pun dah berjumpa dengan papa.

Also i nak jelaskan Suami i bukan suami orang dvda , sebelum kenal i pun mereka dah ada mas4lah perkahwInan jarak jauh dan mereka belum ada zurIat. Jangan menudh Suami i yang tak benar. I pun terkejvt papa cakap kami kawin di Siam, fikir lah Logik border pun tutup mana ada bukak,

Astaghfirullahalazim, cuba doakan yang baik baik jangan jadikan social media tempat tambah d0sa mengmpat, ftnah dan mki hamn org lain. Semua yang terjadi atas izin Allah jod0h kami dah tertulis. Memang I akui ramai yg h4sut papa dan cucuk papa macam macam suka tengok keluarga kami h4ncur.

I always respect my father. Kami tak ada masalah pun selama ni. Infact papa sendiri ada post di IG dia sebelum ni dia restu hubungan kami bernikah benda baik halal kan hubungan di tuntut dalam Islam. Siap cakap makan makan di Restoran Papa je nanti utk kenduri jamuan doa selamat.

Apa pun i maafkan org yang ftnah dan cuba hncurkan keluarga kami moga Allah beri org ini hidayah. Tolong hormat juga keluarga belah mertua Serina. Mereka pun ada perasaan. Akhir kata Doakan perkahwinan kami bahagia hingga akhir hayat.

Moga ada jalan penyelesaian di antara Serina dan ayahnya. Apa pun, tahniah diucapkan buat Serina dan suami atas pernikahan ya! Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: KOOLFM via TTK

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Facebook Comments

Be the first to comment on "Dikatakan membvrukkan ahli keluarga sendiri. Chef Wan tampil mohon maaf dan dedah perkara sebenar yang terjadi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*