Terpis4h 8 tahun, gadis bersyukur ‘crvsh’ zaman skolah kini jadi tunangan

Dil4mar crvsh sendiri

Hal ini dialami sendiri oleh seorang pengguna TikTok apabila berkongsi momen bahagianya dilam4r crvsh zaman persekolahan yang juga seniornya setelah 8 tahun men4nti.

Dah kenal dari tingkatan 1

Menurut Nur Alya, ketika dia berada di tingkatan 1, tunangnya sudah berada di tingkatan 5. Pada kali pertama melihat lelaki itu, dia berdoa supaya suatu masa nanti dapat berjod0han dengan jejaka sepertinya.

“Time tu Alya baru form 1 dia form 5. First time teng0k dia terus doa. Tak dapat muka macam dia pun takpa. Then dia habis sekolah. 7 tahun tak nampak bayang, sediih juga la.
Sampai Alya move on. Alhamdulillah macam mimpi pulak setelah beberapa tahun akhirnya duduk sebeIah juga.” Tulisnya

Kuasa Tuhan, bertemu kembali

Kuasa Tuhan, pada tahun kelapan, mereka kembali bertemu setelah bakal suaminya menjadi jurugambar untuk majlis perkahwinan kakak Alya. Jadi, dari situ mereka berkenalan dan lebih serius.

“Okay ni masuk 8 tahun baru nampak bayang dia. Dai photographer kebetulan nak dijadikan certia kakak Alya ambil dia jadi photographer wedding.

Keluarga merestui

Kedua-dua keluarga juga merestui dan sudah bertemu bagi membincangkan hubvngan mereka untuk dibawa ke fasa yang lebih s3rius.

“Alhamdulillah semua berjalan lancar, semoga dipermvdahkan urusan kamu untuk ke fasa seterusnya,” tulisnya lagi

Ramai yang mendoakan

Perkongsian yang dibuat oleh Alya itu telah mendapat perhatian warganet dan telah ditont0n lebih setengah juta di aplikasi TikT0k.

Rata-rata daripada mereka mengucapkan tahniah keatas pertunangannya dan mendoakan agar hubvngan yang terjalin berkekalan hingga ke akhir hay4t.

Ada juga yang turut sama berkongsi kisah yang hampir serupa dengan pengguna TikTok itu yang bertemu jod0h dengan crvsh sendiri.

Ada yang alami perkara sama

Jod0h tu Allah dah aturkan

Cintakan seseorang kerana Allah

Sumber: Nur Alya via omm

Facebook Comments

Be the first to comment on "Terpis4h 8 tahun, gadis bersyukur ‘crvsh’ zaman skolah kini jadi tunangan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*