Karl Shafek sak1t lagi, mata kiri bern4nah… nampak macam ada semut meray4p – “Pen4t, tak payah la cari-cari aku lagi!”

HASRAT pengacara dan pelakon Karl Shafek untuk membuat kemunculan semula selepas mengalami kemvrungan sejak setahun lalu terpaksa dilupakan seketika apabila diser4ng sakiiit mata secara tiba-tiba.

Menurut Karl atau Khairul Shafek Ibrahim, 40, mata kirinya mengalami kemer4han yang teruk sehingga bern44nah sejak Rabu.

“Sebab itu aku malas dan rim4s sikit dengan ayat ‘Karl Shafek buat come back‘. Baru seminggu konon nak come back ‘dia ini’ yang return kat aku.

Karl berkongsi keadaannya di laman Instagram.

“Dekat nak setahun duk jaga diri, jaga makan, jaga ubat, jaga kaunseling dan berub4t sana sini. Ingatkan aku dah boleh rasa leg4 empat lima bulan ini.

“Sekali tak ada am4ran apa-apa dia mai singgah mata kiri pula. Sembilan bulan lepas mata kanan. Pagi tadi bangun tidur siap ada n4nah dalam mata.

Vision pun sebelah mata nampak putih saja… lepas itu nampak macam ada semut merayap-rayap. Padahal semalam tak ada apa pun,” tulis Karl menerusi Instagram miliknya.

Karl turut berkongsi 0oto keadaan mata kirinya yang kelihatan bengk4k dan kemer4h-mer4han.

Reda… reda juga. Tapi sem4k tetap ada. Nak come back sangat kan?

KARL SHAFEK

PENGACARA

Rata-rata netiizen termasuk rakan selebriti meluahkan rasa siimpati melihat keadaannya serta mendoakan pengacara itu cepat sembvh dan kuat menghadapi dug4an.

Sebelum ini, Karl pernah mendedahkan punca kemvrungan yang dialami itu gara-gara perniagaannya ditiipu serta dis4ntau.

Bagaimanapun Karl tidak menjelaskan lebih lanjut mengenai perkara itu namun meluahkan rasa syukur apabila keadaannya semakin pvlih selepas menjalani rawatan serta terapi.

Dalam pada itu, Karl memberitahu dia juga menghiidap penyakiit autoiimun yang merupakan keadaan sistem imunisiasi badan tidak normal di mana antobodi menyer4ng tisu-tisu badan.

Karl mahu kembali berehat sehingga tahun hadapan.

Akui berasa letiih terpaksa melawan penyakit, bekas peserta rancangan MasterChef Selebriti Malaysia 2012 ini mengambil keputusan untuk berehat sehingga tahun hadapan.

“Esok lusa ini confirm dia akan k4cau body system aku jadi haywire balik. Scientifique, autoimmune disease yang tak kenal my own body system and keep on att4cking sel-sel dalam badan seolah-olah dia nak pr0tect.

“Padahal dia att4ck badan sendiri. Penat tahu tak. Jadi, tak payah la cari-cari aku lagi. Aku nak masuk gua balik. Tahun depan baru aku keluar semula.

“Sebab yang mengadapnya nanti aku seorang juga. Reda… reda juga. Tapi semak tetap ada. Nak come back sangat kan. Hah hadap,” ujarnya.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : mstar via ttk

Facebook Comments

Be the first to comment on "Karl Shafek sak1t lagi, mata kiri bern4nah… nampak macam ada semut meray4p – “Pen4t, tak payah la cari-cari aku lagi!”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*