“Nak Sam4n, Tak0t Dia Bun0h Diri Pula” – Hidung DIHlNA, Siti Sarah Patut Sam4n Atau Tak?

Penyanyi Siti Sarah Raisuddin mengaku terkesan dengan pengh!naan warganet terhadap bentuk hidungnya.

Justeru, Sarah kini mempertimbangkan tind4kan akan diambil terhadap individu yang mempers3ndakan rupa bentuk fizikaInya.

Individu yang didapati bersalah mengh!na atau mempersendakan bentuk tub0h individu lain boleh dideenda RM50,000 dan dipenj4ra setahun mengikut Sksyen233(1)(b) @kta Komunikasi dan Multimedia 1998 (@kta 588).

Memetik Harian Metro, Sarah bagaimanapun berat hati untuk mengambil tind4kan und@ng² terhadap individu terbab!t.

“Tak0t kalau sekarang ini saya kata tidak mahu mengambil tind4kan und@ng² tapi kemudian hari selepas berbincang mengenai perkara itu saya akan melakukannya,” katanya.

Kata Sarah, mudah saja nak mengesan individu yang memuat naik kenyataan jeIek mengh!na fizikaI wajahnya dengan bantuan pihak berku@sa dan pegu@m.

Namun, dia b!mbang jika individu terbabit tidak dapat berdepan tek@nan apabila dihadapkan ke muka pengadiIan.

“Cuma kepada individu itu, dia mungkin tidak pernah berdepan dengan tek@nan dis@man, dihadapkan ke muka pengadiIan dan menerima huk0man penj4ra atau harus membayar d3nda RM50,000.

“Tak0t perkara itu membuatkan dia berada dalam tek4nan dan silap hari bulan mengambil jalan singkat serta membu*n0h diri. Nauzubillah! Perkara seperti itu yang mahu saya elakkan.

“Saya tahu orang yang mengh!na dan memuat naik di Instagram itu akaInya tidak panjang. Kalau akaInya panjang dia tidak akan berbuat demikian,” ujarnya kepada Harian Metro.

 

View this post on Instagram

 

Tadi tengah scroll ig, ternampak @sitinordiana bercakap pasal body shaming, di ig @mediahiburan ..n ada yg bercakp pasal berat badan dan gigi die.. sarah sebenarnya dari kecil sampai hari ni masih menghadapi masaalah yg sama😭😭😭 yatitu org pandang jijik mengenai bentuk hidung saya.. i dont know how to tell thm off!! jauh di sudut hati SAYA DAH TAK BOLEH HADAM bende ni sebab saya pun HADAP bende ni selama lebih dari 30 tahun . over and over again saya dok denga bende yg sama pasal HIDUNG HIDUNG DAN HIDUNG… nak say tuka hidung ke baru tak hina saya?? bagi tau dengan saya macam mana nak buat sebab … Allah bagi bagi saya hidung ni .. what should i do? Cry? Awak puas hati ke bila awak kutuk org? Kalau awak berada ditempat saya , mungkin sekarang awak dah ada dalm wad gila!! FYI segala kutukkan awak pasal HIDUNG saya, satu keluarga saya baca suami dan anak2! Do u KNOW THAT ??? Org sekarang ni dah terlalu teruk bab2 mengutuk fizikal org .. Terlalu ramai org yg macam saya diluar sana menderita sebab kene kutuk dengan org yg macam ni… korang je yg tak tau. Ada manusia sekrg yang hitam hati dia, kutuk yang bukan-bukan pasal orgg.

A post shared by Siti Sarah Raissuddin (@sitisarahraissuddin) on

Baiknya Sarah masih memikirkan tekanan mungkin dihadapi individu yang sudah mengh!nanya.

Patut atau tidak Sarah ambil saja tind4kan und@ng² terhadap mereka?

Sumber:cari

Facebook Comments

Be the first to comment on "“Nak Sam4n, Tak0t Dia Bun0h Diri Pula” – Hidung DIHlNA, Siti Sarah Patut Sam4n Atau Tak?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*